Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt aan verschillende projecten hieronder vind u een overzicht van deze projecten en wat ik hiervoor heb moeten doen.

 

Livestream Radiostation

Voor de opleiding Redactioneel binnen het Grafisch Lyceum hebben we een radiostation setup moeten realiseren en een livestream. We hebben gebruik gemaakt van de LivestreamBox, een eigengemaakte server met de RadioDJ software en een JVC camera. De studenten hebben van ons draadloze microfoons en koptelefoons gekregen. De beelden samen met de audio hebben we in 720p kunnen streamen. Ook heb ik nog de rol van contactpersoon op mij genomen om alles in goede banen te lijden.

Schoolfeest Green-screen

Voor het jaarlijkse schoolfeest van het Grafisch Lyceum Rotterdam in Vila Thalia hebben wij de vrijheid gekregen om met eigen creatieve ideeën te komen die wat toevoegen aan het schoolfeest. Ons idee was om een soort Photobooth te maken zodat studenten samen op de foto kunnen met een achtergrond die door ons is gemaakt. Door een greenscreen te plaatsen kan de gekochte software automatisch en live de achtergrond veranderen. Nadat de foto’s zijn gemaakt hebben we deze kunnen tonen op de beamers in de zaal die 360 graden projecteren. Ook hebben samen met development ervoor gezorgd dat deze foto’s doorgestuurd konden worden naar de student zijn email.

Livestream Poppodium

Voor een live optreden van een band in het Grafisch Lyceum hebben wij de livestream opgezet voor op de officiële GLR Facebook pagina. We hebben gebruik gemaakt van onze mobiele regie kar en deze helemaal vanaf nul opgebouwd. We hebben gestreamt vanaf de mediaDS van NewTek. De opleiding AV heeft gezorgd voor cameramensen.