Beurstraverse

Ook wel de Rotterdamse koopgoot genoemd, is een verzamelplaats van wel meer 40 winkels. Het loopt dwars onder de Coolsingel door en tevens bedoeld om voetgangers de drukke Coolsingel over te laten steken. De beurstraverse maakt onderdeel uit van het Beursplein.

Laurenskerk

De Grote of Sint-Laurenskerk, oftewel vaak de Laurenskerk genoemd, is een kerkgebouw met gotische kenmerken. Deze kerk is een overblijfsel van het middeleeuwse Rotterdamse stadcentrum en heeft zelf de bombardementen van de Nazi’s in 1940 kunnen weerstaan. (Alsnog schade opgelopen).

Markthal

Een woon- en winkelgebouw geopend op 1 oktober 2014. Binnen de Markthal kunnen 228 appartementen, 4600 vierkante meter aan winkelruimte, 1600 vierkante meter aan horecagelegenheden en een parkeergarage voor meer dan 1000 auto’s.

Blaak Station Rotterdam

Blaak is een ondergronds trein- en metrostation in het centrum van Rotterdam, aan het einde van de Binnenrotte bij de Blaak. Eerst heette het station Rotterdam Beurs wegens het nabijgelegen beursgebouw. Vanwege de verhoogde ligging van het spoor kreeg het stationsgebouw een verdieping meer dan toentertijd gebruikelijk, zodat de eerste verdieping op gelijke hoogte lag met het perron. Het station kreeg als eerste Nederlandse station een overkapping van smeedijzer in plaats van gietijzer.

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Gevestigd op de hoek van de Hoogstraat en de Binnenrotte in de buurt van Station Rotterdam Blaak. Met ruim 2,4 miljoen bezoekers per jaar is de Bibliotheek Rotterdam de meest bezochte culturele instelling van Rotterdam.

Fontein

De Hofpleinfontein is een fontein die in het midden staat van het verkeersplein Hofplein. Het ontwerp van de fontein is van de architect J.R.A. Koops. De fontein is in 1955 neergezet.

De hofpleinfontein is in 1939 geschonken aan Rotterdam door de rederij Van Ommeren die zijn honderdjarige bestaan vierde. De fontein wordt ook wel de Flipspuit genoemd, verwijzend naar Philipus “Flip” van Ommeren.

Stadhuis

Het stadhuis aan de Rotterdamse Coolsingel is gebouwd tussen 1914 en 1920 naar een ontwerp van Henri Evers. Het is een van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam die het bombardement van 14 mei1940 hebben doorstaan.

In het begin van de 14e eeuw stond aan de Hoogstraat een stedelijk gastverblijf waar handelaren en kooplui op doorreis logeerden. De gemeente nam dit pand later in gebruik als raadshuis. Het gebouw werd in 1606 voorzien van nieuwe classicistische gevels, ontworpen door stadsarchitect Pieter Adams. Na een uitbreiding in 1832 kwam de voorgevel aan de kant van de Kaasmarkt te liggen.

Grafisch Lyceum Rotterdam

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een vakschool te Rotterdam op het gebied van media, design en technologie. Het lyceum biedt opleidingen op mbo-niveau en heeft daarnaast een vmbo-afdeling voor vormgeven en media. De school biedt onderwijs aan ongeveer 4.400 scholieren.

De school is in 1950 opgericht als nijverheidsschool voor grafische vakken. Het onderwijs richtte zich op het productieproces van grafische media. In 1979 werd de naam veranderd in de Rotterdamse Grafische School. Sinds 1991draagt de school de naam Grafisch Lyceum Rotterdam. Anno 2009 biedt het Grafisch Lyceum Rotterdam zo’n 40 verschillende opleidingen en studierichtingen voor de ‘creatieve industrie’.

Bijenkorf

De Rotterdamse vestiging van De Bijenkorf is één van de drie grootste vestigingen van de warenhuisketen. Het gebouw dateert uit 1957 en is een symbool van de wederopbouw van de stad Rotterdam. Het is met die in Amsterdam en Den Haag een van de drie zogeheten flagship stores, de belangrijkste winkels uit de keten. Geruime tijd waren de vestigingen van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de enige in Nederland. Eindhoven was in 1969 de vierde vestiging en de eerste buiten de Randstad.

WTC Rotterdam

In het bruisende hart van wereldstad Rotterdam: centraler kan niet. Waar ter wereld u ook komt, een World Trade Center is een bijzondere plek. Hier komt het (inter)nationale

bedrijfsleven samen, in een uniek gebouw dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Van hoogwaardige kantoorruimte tot hightech vergaderzalen, winkels, horeca en een uitgebreid pakket aan aanvullende dienstverlening.